Sunday, October 3, 2010

Spartacus: Blood And Sand Karakterleri


Merhabalar, İzlediğim en güzel diziler arasında yer alan Spartacus dizisini biraz daha ölümsüzleştirmek ve keyfime göre yazılar yazdığım blog sayfamda onlara da yer vermek istedim. İçinde aşk, kahramanlık, ihanet ..... ne ararsanız hepsi var. Ve en önemlisi BLOOD and SAND tabiki. Bizim dilimizde KAN ve KUM. Onca yıl ayakta kalmayı başarıp kardeşlik mührünü aldıktan sonra tek amaçları arenada "Kutsal kumun" üzerinde rakiplerinin kanını dökerek özgörlüklerini kazanmak ya da bir Gladyatör olarak nalları dikmektir. Unutulmamalıdır ki onlar için en şerefli ölüm kumun üzerinde bir bir Gladyatör olarak tahtalı köye bilet almaktır.

Dizinin şimdilik sadece bir sezonluk çekimi var. Dizinin kahramanı Sartacus kanser olduğu için için çekimlere ara verilmişti. Ancak edinilen son bilgilere göre kahramanımız kanseri yenmiş ve ocak ayından itibaren ikinci sezon için çekimlere tekrar başlayacaklarmış. Heyecanla bekliyoruz.

Genel olarak dizide ne var ne yok çok ayrıntısı girmeye, izlemek isteyenler varsa önceden herşeyi bildirip izleyecekleri zamanki heyecanalarını yaşamalarına engel olmaya hiç niyetim yok. Sadece böyle müthiş bir gösteri sunan oyuncu kadrosundan bahsetmek istiyorum.

Spartacus (Andy Whitfield): Bu dizinin kahramanı O. Onun tek amacı yurdunu savunmak olan ve eşi Sura ile mutlu bir hayat sürmek isteyen ana kahramanımızdır. Romalılar, üstlerine doğru gelen Dakyalılara karşı kalkan olarak Trakyalıları kullanmak istemişlerdir, Spartacus’un de arasında bulunduğu Trakyalı grup ise o gün yurtlarını savunmasız bıraktıklarını anlamışlardır. Roma’ya karşı bu tutum çoğunun öldürülmesiyle sonuçlanmıştı. Spartaküs arenada 4 gladyatöre karşı hayatta kalmayı başarmış ve Efendi Batiatus’un Ludus’una alınmıştır. Spartaküs başta çok dengesiz hareketleri olan dikkafalı biriyken Batiatus ona bir anlaşma önerir: “Eğer benim için dövüşürsen Sura’ya kavuşursun.” Bu anlaşma onu hayatta tutacaktır.
Batiatus sözünü tutup karısını ona getiriyor ama nasıl getiriyor? Spartacus un aşkı, aşkı için katlandıkları kesinlikle anlatmayacam izleyin ve görün.

Sura (Erin Cummings): Spartaküs’ün karısı. 1. Bölümde Spartaküsten ayrı düşmek zorunda kalınca onunla ilgili pek bir şey gösterilmez. İnançlı bir kadındır. Spartacus ile karşılaşacak ama nasıl?
Batiatus (John Hannah): Ludusun ve gladyatörlerin efendisi, sahibi tam bir i... Batiatus’un tek derdi para kazanmak ve rakiplerini geride bırakmaktır. Bu adamın para kazanmak için yapmayacağı şey yoktur. Ama kabul etmek gerekiyor adam işini çok iyi götürüyor. Gladyatörleri nasıl kullanması gerektiğini çok iyi bilir.
Lucretia (Lucy Lawless): Hepimizin bildiği eski Zeyna (Xena) serisinin yıldızıdır ancak bu dizide sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Lucretia, Batiatus’un eşidir. Çoğu zaman eşini; gladyatör Crixus ile aldatır. Çocuğunun olamsını çok ister ama yok olamayınca olmuyor. Dizinin sonunda oluyor ama bi hayrını görmüyor. :D
Doctore (Peter Mensah): Kendisi de zamanında gladyatör imiş ve Ludus'da gladyatörlere egitmenlik yapıyor. Şanlı bir geçmişi vardır öğrenirsiniz.
Crixus (Manu Bennett): Yenilgisiz Capua şampiyonu. Onun için şan ve onur her şeydir. Gladyatörlük herşeyidir onun. Efendisinin eşi ile pek istemeden olsa da ilişkiye girer. Sevdiği kadın ise Lucretia’nın kölesidir: Naevia.
Glaber (Craig Parker): Bir roma komutanıdır. Spartaküs’ü yakalatan odur, karısı Sura’yı da Suriye’li birine satar.
Ilithyia (Viva Bianca): hiç sevemeyeceğiniz bir kadın, Glaber'in eşi aynı zamanda senatör kızı. Katlanılmaz biri ama para onda.
Varro (Jai Courtney): Spartaküs’ün en yakın arkadaşıdır. Varro normalde özgür bir adamken baya borca girmiştir. Karısını ve çocuklarını iyi yaşatmak için Ludus’a katılır, gladyatörlük yaparak para kazanacaktır. Ama. . .
Diğer elamanlara da yer vermek isterdim ama çok da uzatmak istemedim. İzlediğinize asla pişman olmayacağınız bir dizi keskinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. .